Blog
četvrtak, svibanj 29, 2008
Bojenje kose i rizik obolijevanja od raka još od '80-ih hodaju ruku pod ruku, no iako su se boje osuvremenile, a štetne kemikalije minimizirale, opasnost je i dalje prisutna i konkretna. Npr. "farbanje" 9 puta godišnje rezultira čak 60% većim rizikom za oboljevanje od kronične limfocitne leukemije. Povećana opasnost je korištenja tamnih boja za kosu, pa su brinete  50% izloženije riziku razvijanja rijetkog, ali neagresivnog oblika raka. Ako se koriste boje koje nisu trajnog tipa, rizik raste do 70%. To je baš ono što sam ja željela, ali neću to učiniti... koliko god da mi se sviđala ova boja:

...ili ona Ani Lorak iz nekog od predhodnih postova. A i upravo sa ovom bojom koju reklamira Penelope Cruz - Loreal Casting, b
ojenje kose  u blistavu čokoladnu nijansu smeđe pretvorilo se u noćnu moru za jednu tinejdžericu. Unatoč uspješnom testiranju tolerancije na sastojke, završila je na hitnoj skoro izgubivši oko! Za svoj 14. rođendan je poželjela imati čokoladnu nijansu smeđe, no umjesto toga slavit će s oteklinama glave. Slično je i s devetnaestogodišnjom Britankom koja tuži kozmetičku tvrtku L'Oreal jer je umjesto nove boje dobila 'ozbiljne opekline i enormono natečene uši - tri puta veće nego su to prije bile'. (net.hr)


mojportret @ 11:34 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.